Queer boeken
Zij en haar - Dirk Bracke
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Dirk Bracke

Zij en haar

Uitgeverij: Davidsfonds
ISBN 9789059081239

Soms wil je gewoon lezen over twee lesbische meisjes op een middelbare school. Een boek zonder een moeilijk mysterie, een ingewikkeld verleden of een bijzondere locatie. Nee, gewoon een eenvoudig lesbisch verhaal. Zij en haar is precies zo’n boek: het gaat over een meisje dat op het schoolplein verliefd wordt op een ander meisje. Natuurlijk brengt dat ook een paar problemen met zich mee, maar die worden niet onnodig uitvergroot. Schrijver Dirk Bracke geeft je vooral een liefde waarin je jezelf kunt herkennen of waar je juist over kunt dromen.

Eve raakt in de war als ze op het schoolplein oogcontact heeft met de oudere Céline. De verwarring wordt nog erger wanneer ze tijdens het masturberen fantaseert over haar beste vriendin die twee jaar eerder is overleden. Eve begint te twijfelen. Was ze vroeger verliefd op Margaux? Is ze nu verliefd op Céline? Tegen beter weten in laat Eve zich verleiden door een jongen, Tibo. Maar die relatie maakt Eve alleen maar duidelijker wat ze al dacht: jongens zijn het toch niet helemaal voor haar…

Terwijl veel schrijvers van young adult-boeken soms een beetje preuts kunnen zijn, schrijft Bracke juist heel open en eerlijk. Dit verhaal heeft dan ook een paar mooie en gedetailleerde scènes over seks en masturbatie. Dat is een goede eigenschap van dit boek: want soms is dat precies wat je als jongere wil lezen. Maar het boek is ook in zijn geheel iets dat je wil lezen: een fijne liefde met voor veel lesbische meisjes herkenbare problemen en gevoelens. En oké, je krijgt er nog wel een héél klein mysterie bij cadeau: want hoe komen ex-vriendje Tibo en clubgenoot Britt ineens aan zoveel geld?

Terug naar alle boeken