Queer boeken
Wolventijd - Lysander Mazee
Terug naar alle boeken
fictie Gender young adult FictieneeYA
Lysander Mazee

Wolventijd

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN 9789493265165

Auke speelt een ijshockeywedstrijd in Trondheim. Na afloop wordt hij, samen met een aantal spelers van de tegenpartij, ontvoerd door een groep mysterieuze krijgers. Ze worden meer dan duizend jaar terug in de tijd gebracht en komen terecht in het tijdperk van de Vikingen. Vikinghoofdman Heimar Helgason wil de ijshockeyers opnemen in zijn leger en ze opleiden tot echte Wolvenkrijgers.

Lysander Mazee debuteerde in 2022 met Wolventijd, een intrigerend en spannend young adult-boek. Hij zette zichzelf daarmee meteen op de kaart als getalenteerd auteur en was niet voor niets de winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs 2023. Zijn debuut is een aanrader voor elke jonge fantasy-fan. Het vertelt een avontuurlijk verhaal vol spannende actiescènes en als lezer vlieg je door het boek heen.

Eén van de hoogtepunten van dit boek, en natuurlijk de reden dat het op deze site staat, is dat het boek een trans hoofdpersonage heeft. De transidentiteit van Auke speelt een belangrijke rol in dit boek. De worstelingen met en de acceptatie van zijn identiteit worden door Mazee op een mooie manier beschreven. Wolventijd is dan ook absoluut een aanwinst voor de fantasyliteratuur!

Terug naar alle boeken