Queer boeken
Wat als dit het is - Beck Albertalli en Adam Silvera
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieYA
Beck Albertalli en Adam Silvera

Wat als dit het is

Vertaald door: Margot Reesink
Leen dit boek
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789463491297

Twee van de populairste young adult-schrijvers uit de VS zijn elkaars beste vrienden: Becky Albertalli en Adam Silvera. Ze schrijven allebei ontzettend mooie boeken, waarvan er dan ook een aantal op deze site staan: zoals het feelgood-boek achter de film Love, Simon en het intrigerende Op het einde gaan ze allebei dood. In hun eentje zorgen ze dus al voor geweldige boeken, maar ze maakten hun fans ontzettend blij door ook met z’n tweeën een boek te schrijven! Wat als dit het is is namelijk een prachtig young adult-boek over twee smoorverliefde jongens.

Arthur en Ben komen elkaar tegen op straat. Er is meteen een vonk, maar Ben zit eigenlijk helemaal niet op een nieuwe liefde te wachten. Zijn vorige relatie is nog maar net uit. Arthur zit juist wél op een nieuwe liefde te wachten, maar weet eigenlijk niet precies hoe liefde en verliefd zijn werken. Wat doe je op een eerste date? Moet je heel erg je best doen? Of juist niet? De jongens spreken meerdere keren met elkaar af, maar élke keer gaat er wel iets mis.

Door dit boek leer je twee bijzondere jongens kennen: Arthur en Ben. Ze zijn lief, maar allebei ook een beetje onhandig. Dat maakt ze niet alleen heel aandoenlijk, het maakt ze ook herkenbaar. In het echte leven doen we natuurlijk ook niet alles meteen goed. Gelukkig gaat het bij deze twee jongens soms wel heel goed en daardoor kun je als lezer genieten van een fijne verliefdheid. Ja, natuurlijk wel een verliefdheid met een aantal problemen, maar een coming out is daar voor de verandering eens géén onderdeel van. Het gaat alleen maar over liefde en daardoor is Wat als dit het is een heerlijk boek om bij weg te dromen. Als lezer hoop je dan ook dat de vriendschap tussen Albertalli en Silvera zal blijven voortduren: er mogen nog veel meer van dit soort boeken verschijnen!

Terug naar alle boeken