Queer boeken
Vissenkind - Tim Gladdines
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Tim Gladdines

Vissenkind

Illustraties door: Astrid Verplancke
Leen dit boek
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN 9789462914391

Er waren eens twee koningen die samenwoonden in prachtig kasteel. Toen de koning op een dag aan de koning vroeg wat hij voor zijn verjaardag wilde, antwoordde die: ‘Een kind.’ Helaas kunnen twee mannen geen kinderen krijgen. Of toch wel? De koning geeft de koning een vis, een echt vissenkind. Ineens zijn de koning en koning vaders van een zoon onder water. Maar dat blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig te zijn: want wat als hun kind ouder wordt en de wijde wereld in wil om de liefde te vinden?

Vissenkind is een origineel, ‘modern’ sprookje. Zowel qua tekst als qua illustraties is het boek erg geslaagd. Tim Gladdines heeft een verhaal geschreven dat niet alleen literair is, maar tegelijkertijd ook toegankelijk én grappig. Er wordt op een mooie, vanzelfsprekende manier gespeeld met roze ouderschap. Voorlezen kan al vanaf vijf jaar en kinderen kunnen het boek zelf lezen vanaf acht jaar.

TIP!
Tim Gladdines is een belangrijke kinder- en jeugdboekenschrijver. Voor (iets) oudere kinderen schreef hij bijvoorbeeld Koning Valentijn, over Benjamin die zijn grote broer Valentijn in alles nadoet. Hoewel de hoofdpersoon al op de middelbare school zit, kan dit prachtige boek ook zeker door kinderen uit groep 8 gelezen worden!

Terug naar alle boeken