Queer boeken
Van Arthur voor Zeb - Vincent X. Kirsch
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 4+
Vincent X. Kirsch

Van Arthur voor Zeb

Vertaald door: Pim Lammers
Leen dit boek
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024598472

Arthur is op Zeb en Zeb is op Arthur – eigenlijk weet iedereen dat al lang. Maar Arthur en Zeb durven het niet hardop tegen elkaar te zeggen. Omdat Arthur het wel héél graag wil vertellen, besluit hij om het op te schrijven: Van A., voor Z. Het is waar. Ik ben op jou. Als hij zijn eigen briefje leest, wordt hij er helemaal blij van. Tóch ontbreekt er nog iets, dus verstopt Arthur het briefje en schrijft een nieuwe. Maar ook daar is hij niet helemaal tevreden over, dus begint hij weer opnieuw. Zal het hem lukken er eentje te schrijven die hij wél aan Zeb durft te geven?

Van Arthur voor Zeb is een héél lief prentenboek over de liefde tussen twee jonge jongens. Met enkele strakke zinnen en aandoenlijke tekeningen, wordt er een hartverwarmend liefdesverhaal verteld. Wat het boek vooral zo mooi maakt, is de vanzelfsprekendheid dat het twee jongens zijn. Dat is nergens een probleem en niemand uit hun klas heeft er moeite mee. Ze moedigen het juist aan!

TIP!
Arthur is druk bezig met het schrijven van een liefdesbriefje en weet niet precies hoe hij het moet zeggen. Kan de klas hem helpen? Laat de kinderen een liefdesbriefje schrijven – natuurlijk horen daar ook vrolijke tekeningen bij! Misschien willen ze zelf wel voor iemand een briefje schrijven…

Terug naar alle boeken