Queer boeken
Tien vragen aan mijn vader - Evelien Feltzer
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Evelien Feltzer

Tien vragen aan mijn vader

Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
ISBN 9789000365777

Op haar twaalfde verjaardag krijgt Lou een brief van haar vader. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar daar wil hij nu verandering in brengen. Hij stuurt haar een vliegticket naar Spanje, waar hij in een kustplaatsje een sappenbar runt. Voor Lou komt dit op het perfecte moment: ze heeft iets verschrikkelijks gedaan en wil niets liever dan wegvluchten. Samen met haar twee moeders stapt ze het vliegtuig in en daarmee begint een intense en avontuurlijke zomer.

Evelien Feltzer heeft nog niet zo veel boeken op haar naam staan, maar ze schrijft zó soepel dat je dat geen moment door hebt. Als een ervaren, vaardige auteur schrijft ze over Lou en haar zomerse dagen in Tarifa. Het lesbische ouderschap speelt een fijne, subtiele en vooral vanzelfsprekende rol in het verhaal.

TIP!
In De Dokter Corrie Show worden allerlei onderwerpen die te maken hebben met de puberteit op een hilarische manier uitgelegd. Eén van de afleveringen gaat over homoseksualiteit. Dokter Corrie geeft daarin onder andere antwoord op de vraag of je kunt zien of iemand homo is en ze interviewt ‘BN’er van de week’ Rik van de Westelaken. Kijktip voor in de klas!

Terug naar alle boeken