Queer boeken
Terug naar Tarvod - Boris Dittrich
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieLezen voor de lijst
Boris Dittrich

Terug naar Tarvod

Uitgeverij: Ambo Anthos
ISBN 9789026351129

Bij gayboeken die je voor je Nederlandse literatuurlijst kunt lezen, denken veel scholieren al snel aan langdradige literatuur met ingewikkelde zinnen. Gelukkig bewijst Terug naar Tarvod (2020) het tegendeel, want deze roman van schrijver Boris Dittrich leest juist heerlijk weg. Het boek is dan ook een goede keuze voor je leeslijst, vooral ook vanwege de bijzondere liefde op een speciale locatie: de ingewikkelde, maar intense liefde tussen twee mannen speelt zich af in een Israëlische kibboets.

Sophie Loman werkt voor het Rijksvastgoedbedrijf en speurt erfgenamen op van mensen die in eenzaamheid gestorven zijn. Eén van haar dossiers is die van Roman Ronnes, een oud-rechter. Ze vindt tussen zijn persoonlijke spullen zijn memoires en raakt in de ban van zijn verhaal. Als negentienjarige vertrok Roman naar Israël om daar drie maanden lang vrijwilligerswerk te doen in een kibboets, een landbouwnederzetting in Israël waar meerdere gezinnen samen wonen en leven. In de leefgemeenschap ontmoette Roman de oudere Noah en werd, voor het eerst in zijn leven, smoorverliefd. Wonder boven wonder werd zijn liefde beantwoord, maar helaas bleken de omstandigheden niet bepaald ideaal te zijn: Roman moest weer terug naar Nederland, Noah was getrouwd en had een kind.

Boris Dittrich heeft een indrukwekkende politieke carrière achter de rug. Na zijn werk als advocaat en rechter, was hij jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Vervolgens richtte hij zich op de internationale politiek en werkte hij elf jaar lang voor Human Rights Watch. Maar naast de politiek, hield Dittrich zich ook bezig met schrijven en publiceerde hij meerdere veelgeprezen thrillers. Met Terug naar Tarvod is daar nu ook zijn eerste literaire roman bijgekomen. Een mooi boek waarin aan de hand van heldere zinnen een liefdesverhaal wordt verteld vol onverwachte en bovenal ontroerende wendingen.

Terug naar alle boeken