Queer boeken
Storm - Miriam Bruijstens
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Miriam Bruijstens
Uitgeverij: Clavis
ISBN 9789044821833

De twaalfjarige Storm leidt een heel fijn en zorgeloos leven. Hij woont in een klein dorpje aan het strand, is dol op surfen en brengt veel tijd door met zijn beste vriendin Mara. Maar als er een nieuwe jongen in de klas komt, wordt alles overhoop gehaald. Hij krijgt kriebels in zijn buik als hij de knappe Will ziet. Eerst denkt hij nog even dat hij ziek is, maar al gauw komt Storm erachter dat hij smoorverliefd is. Maar wat moet hij met die gevoelens doen?

Storm is een fijn boek over een jongen die voor het eerst verliefd is. Miriam Bruijstens heeft een heldere schrijfstijl en zorgt ervoor dat het verhaal nergens te zwaar of te moeilijk is. Het is heel luchtig, maar gaat tegelijkertijd wél echt ergens over. Natuurlijk kon de auteur niet anders dan af te sluiten met een mooi en hoopgevend einde.

TIP!
De documentaire Niet op meisjes volgt de elfjarige Melvin die, net als Storm, op jongens verliefd wordt. Zijn familie weet het al, maar hij durft het niet op school te vertellen. Een absolute kijktip voor in de klas!

Terug naar alle boeken