Queer boeken
Stenen eten - Koen Caris
Terug naar alle boeken
fictie Jongen-jongen lezen voor je lijst FictiejaLezen voor de lijst
Koen Caris

Stenen eten

Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN 9789025454876

Ben is 17 jaar en zit in zijn eindexamenjaar. Hij heeft het thuis niet makkelijk: zijn zus is drie jaar eerder overleden aan zelfdoding en sindsdien zorgt hij voor zijn moeder. Maar dan wordt zijn dorp ineens opgeschrikt door een reeks zelfmoorden en beginnen de jongeren uit het dorp zich raar en obsessief te gedragen. Zonder dat hij dat wil, wordt Ben meegezogen in een vreemd mysterie.

Stenen eten is een indrukwekkend debuut. Niet voor niets stond het op de shortlist van het Beste Boek voor Jongeren 2022. Naast boeken schrijft Koen Caris voor theater, maar hij zou ook zeker voor films kunnen gaan schrijven. Zijn boek is namelijk heel filmisch geschreven en je ziet het helemaal voor je als spannende serie of film.

Caris heeft een fijne, heldere schrijfstijl met strakke zinnen die veelzeggend zijn. Ook weet hij heel subtiel over bepaalde gevoelens te schrijven. Dat valt met name op bij een verhaallijn die wat meer in het boek verstopt zit: de ontluikende liefde tussen Ben en Tom. Ben is heel zijn leven al bezig om zijn homoseksuele gevoelens te onderdrukken en die voor anderen te verbergen. Maar als een van zijn beste vrienden onverwachts toenadering zoekt, moet hij zich er wel aan toegeven.

Terug naar alle boeken