Queer boeken
Spiegel - Cara Delevigne
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Cara Delevigne

Spiegel

Vertaald door: Erica Disco
Leen dit boek
Uitgeverij: Harper Collins
ISBN 9789402700299

Cara Delevingne is een van de populairste beroemdheden van haar generatie. Je kent haar waarschijnlijk vooral als model, als actrice of zelfs als zangeres. Zo heeft ze veel grote fotoshoots gedaan, bracht ze meerdere albums uit en speelde ze onder andere in de verfilming van John Greens Paper Towns en in de populaire actiefilm Suicide Squad. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat dit jonge multitalent ook een boek heeft uitgebracht: Spiegel.

Het verhaal dat Delevingne schreef met hulp van succesauteur Rowan Coleman gaat over Red, een lesbisch meisje dat in een band zit. Die band bestaat uit vier meisjes die allemaal buitenbeentjes zijn en geen gemakkelijk leven hebben. Gelukkig hebben ze hun muziek. Maar daar komt verandering in wanneer bandlid Naomi bewusteloos wordt gevonden en in coma raakt. Voor Red begint nu een zoektocht naar wat er is gebeurd. Ze ontdekt daarbij veel duistere geheimen.

Delevingne schrijft in haar voorwoord dat ze een boek wilde schrijven dat een realistisch beeld geeft van de turbulente tienerjaren. De personages hebben dan ook allemaal hun eigen problemen en onzekerheden, zoals eetproblemen, moeilijke familie en eenzaamheid. Wat de personages erg leuk maakt, is dat ze allemaal een rebels karakter hebben. Het leukste personage is natuurlijk Red: het is fijn om eindelijk eens een boek te lezen met zo’n stoer lesbisch meisje in de hoofdrol.

Je moet Spiegel niet gaan lezen als je een kritische lezer bent die houdt van ‘hoogdravende literatuur’, want dit boek is geen literair meesterwerk. Toch leest de thrillerachtige roman wel lekker weg, vooral vanwege de spanning. Door het mysterie en de plottwists, zullen veel lezers het boek snel uitlezen.

Terug naar alle boeken