Queer boeken
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld - Becky Albertalli
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen FictieYA
Becky Albertalli

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Vertaald door: Astrid Staartjes
Leen dit boek
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN 9789020679946

Het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld is erg bekend, maar je kent het waarschijnlijk beter als Love, Simon. Zo is het boek namelijk in 2018 verfilmd, een film die zowel binnen als buiten de Verenigde Staten een enorme hype werd. Het boek verdient zeker net zoveel positieve aandacht.

Hoofdpersoon is de zestienjarige Simon die op jongens valt, iets dat vrijwel niemand nog weet. Dat hoeft ook niet van Simon, hij heeft genoeg andere dingen aan zijn hoofd. Toch is er één iemand die het al wel weet: Blue, zijn online crush. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar onderhouden wel innig mailcontact. Terwijl die mails steeds flirteriger worden, begint Simon verliefd te worden. Hij moet het dus weten: wie is Blue?

De populaire young adult-schrijfster Becky Albertalli weet hoe ze een verhaal moet vertellen: pagina na pagina blijft het spannend wie Blue is. Maar naast deze spanning, spat er ook een hoop vrolijkheid van de pagina’s af. Een vrolijkheid die veel gay boeken missen. Dit is dan ook een fijn highschool-boek met heerlijk Amerikaans gebabbel, veel liefde en de nodige warmte. Simon is daarnaast een vrolijk en sympathiek personage, je gaat om hem geven. Als lezer gun je hem dan ook het beste: je gunt hem Blue.

Toch is het niet alleen maar liefde en vrolijkheid. Als de mailwisseling in verkeerde handen valt, wordt Simon gechanteerd. Een publiekelijke coming out, vrienden die hem niet begrijpen: ineens krijgt Simon te maken met problemen waar veel gay jongeren bang voor zijn. Gelukkig zorgt Albertalli voor een heerlijk feelgood-einde. Daarmee is Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld een boek om gelukkig van te worden.

Terug naar alle boeken