Queer boeken
Rood, wit en koningsblauw - Casey McQuiston
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen YA
Casey McQuiston

Rood, wit en koningsblauw

Vertaald door: Erica Disco
Leen dit boek
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN 9789020538212

Vind je niets leuker dan een avondje op de bank een romantische comedy te kijken? Zet dan je tv of laptop voor één keer even uit en begin met het lezen van Rood, wit en koningsblauw. Dit boek van schrijfster Casey McQuiston is namelijk een echte romcom, maar dan op papier. Het is romantisch, grappig én spannend. O, en bonuspunten: het heeft ook nog eens een bijzondere gaystoryline. Je hebt Netflix helemaal niet meer nodig om een avondje heerlijk te zwijmelen!

De moeder van Alex Claremont-Diaz is de president van de Verenigde Staten. Dat is niet alleen maar leuk, want zijn leven speelt zich daardoor af onder een vergrootglas. Alles wat hij doet, komt in de roddelbladen terecht. Aangezien hij knap, charismatisch en intelligent is, is er vooral ook veel interesse in zijn liefdesleven. Maar dan krijgt hij tijdens een royal wedding ruzie met Henry, de extreem knappe Britse prins. Het komt meteen overal in het nieuws: ‘Taartgate: Alex Claremont-Diaz ontketent tweede oorlog tussen Engeland en Amerika’.

De wereldwijde media-aandacht voor de ruzie is niet bepaald goed voor de internationale betrekkingen, dus worden er vanuit het Witte Huis en het koningshuis meteen plannen gemaakt voor damagecontrol. Alex en prins Henry moeten doen alsof ze erg goede vrienden zijn en worden met elkaar op pad gestuurd. Dat gaat met veel tegenzin, totdat ze elkaar beter leren kennen: hun nepvriendschap verandert al snel in een échte liefdesrelatie.

McQuiston debuteerde in 2019 met Rood, wit en koningsblauw en het werd meteen een grote hit. Het stond in bestsellerlijsten en werd onder andere door Vogue verkozen tot ‘boek van het jaar’. Logisch ook, want wie wil nou niet lezen over de liefde tussen een prins en een presidentszoon? Het boek heeft alles wat je van een goede romantische comedy kunt verwachten: humor, romantiek en natuurlijk lekker veel drama.

Terug naar alle boeken