Queer boeken
Ridder Roa en de gevaarlijke draak - Pim Lammers
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 7+
Pim Lammers

Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Illustraties door: Natascha Stenvert
Leen dit boek
Uitgeverij: Zwijsen
ISBN 9789048739530

Prinses Roa wil niets liever dan als een echte ridder op avontuur gaan. Dat gaat alleen niet, want volgens de regels van sprookjes mogen prinsessen helemaal niet op avontuur: Ridders gaan op avontuur, prinsessen niet. Maar dan wordt prinses Ayla, de mooiste prinses van het land, ontvoerd door een gevaarlijke draak. Het is geen enkele ridder gelukt om haar te redden en de mensen zijn ten einde raad. Wie moet de prinses nu gaan redden? Gelukkig aarzelt prinses Roa geen moment. Ze trekt een harnas aan en gaat op pad!

In Ridder Roa en de gevaarlijke draak wordt er met veel humor en spanning een ‘modern’ sprookje verteld. Genderstereotypen worden daarbij op een grappige manier overhoopgehaald, zo laat Roa zien dat prinsessen ook op avontuur kunnen gaan! Het einde is natuurlijk een typisch sprookjeseinde, maar dan nét een beetje anders: de twee prinsessen trouwen met elkaar. En ze leefden nog superlang en heel erg gelukkig.

TIP!
De stoere ridder Roa beleeft nog veel meer avonturen! In deel twee, Ridder Roa en de boze tovenaar, is er een tovenaar die álle mannen in varkens verandert omdat zijn hart is gebroken. Roa gaat voor hem op zoek naar een nieuwe liefde, een véél leukere man. In het derde deel, Ridder Roa en de verliefde trol, is een eenzame trol op zoek naar een partner. Roa moet voor haar op zoek naar een andere trol, alleen blijkt dat een stuk lastiger te zijn dan gedacht.

Terug naar alle boeken