Queer boeken
Rick - Alex Gino
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 11+
Alex Gino

Rick

Vertaald door: Pim Lammers
Leen dit boek
Uitgeverij: Kluitman
ISBN 9789020674637

Als Rick naar de middelbare school gaat, blijft iedereen maar vragen of hij al leuke meisjes of jongens heeft ontmoet. Maar hij weet het niet: hij heeft nog nooit iemand op die manier leuk gevonden. Rick gaat op zoek naar zichzelf en zijn zoektocht brengt hem naar het Regenboog Spectrum, een naschoolse club voor queer leerlingen. Hij heeft het daar erg naar zijn zin, maar zijn beste vriend Jeff moet er niks van weten. Hoe lang kan Rick het nog geheimhouden?

Rick, geschreven door de non-binaire auteur Alex Gino, is een belangrijk boek. Niet eerder verscheen er een boek voor kinderen van deze leeftijd waarin de hoofdpersoon aseksueel is. Ook andere queer thema’s komen uitvoerig naar voren: zo ontmoet Rick trans meisje Melissa, de non-binaire Groene en nog veel meer kinderen die hem laten zien hoe divers de wereld is.

TIP!
In het boek is Rick lid van het Regenboog Spectrum, een leerlingenclub die zich bezighoudt met queer thema’s. Op Nederlandse middelbare scholen bestaan ze ook: GSA’s, oftewel Gender and Sexuality Alliances. Deze groepen organiseren onder andere de Paarse Vrijdag, een dag waarop leerlingen in het paars naar school gaan om te laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn. Ook op basisscholen wordt deze dag gevierd! Kijk op www.paarsevrijdag.nl  voor meer informatie.

Terug naar alle boeken