Queer boeken
Prinses Pompelien gaat trouwen - Brigitte Minne
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 7+
Brigitte Minne

Prinses Pompelien gaat trouwen

Illustraties door: Trui Chielens
Leen dit boek
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN 9789462912076

Op een ochtend wordt prinses Pompelien wakker gemaakt door haar hofdames. Ze vertellen haar giechelend dat het een bijzondere dag is: ‘Het is tijd voor de prins op het witte paard!’ Er komen allerlei prinsen langs, maar Pompelien vindt die hele prinsenstoet maar saai. Niet één prins weet haar hart te veroveren. Totdat prinses Hadewijch op haar paard voorbij galoppeert… Het is meteen liefde op het eerste gezicht tussen de twee prinsessen! Het duurt dan ook niet lang voordat Prinses Pompelien haar ten huwelijk vraagt. In het hele land wordt gesproken van schande en ook de koning en koningin vinden dat het niet hoort. Maar de oude, wijze Sofia heeft voor iedereen een belangrijke boodschap: ‘Van elkaar houden, daar gaat het om.’

Prinses Pompelien gaat trouwen is niet het meest toegankelijke prentenboek. Er is veel tekst en de illustraties zijn weliswaar prachtig, maar ook een beetje aan de kunstzinnige kant. Toch is het een mooi sprookjesverhaal met een belangrijke boodschap die niet vaak genoeg kan worden herhaald. Het boek is dan ook zeker geschikt om voor te lezen in de klas én voor kinderen om zelf te lezen.

TIP!
Bij Uitgeverij De Eenhoorn zijn nog veel meer prinsessenboeken verschenen waarin diversiteit een belangrijke rol speelt. Niet alleen diversiteit op het gebied van gender en seksualiteit, maar ook op het gebied van kleur. Lees bijvoorbeeld eens de Prinses Arabella-boeken van Mylo Freeman, prachtige prentenboeken over een zwart prinsesje.

Terug naar alle boeken