Queer boeken
Prinses Kevin - Michael Escoffier
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Michael Escoffier

Prinses Kevin

Illustraties door: Roland Garrigue
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000370931

Kevin wil helemaal geen cowboy, robot of superman zijn. Hij wil niets liever dan een prinses zijn! En niemand heeft gezegd dat jongens geen prinses mogen zijn, dus daarom gaat hij gewoon als prinses verkleed naar school. De andere kinderen vinden het gek, behalve Julia. Zij vindt het helemaal niet raar, maar juist leuk! Alleen na een tijdje komt Kevin erachter dat het niet zo simpel is om een prinses te zijn. Hoe kunnen meisjes een hele dag op hakken lopen? Die jurk is ook nog eens véél te lang en die make-up prikt de hele tijd in zijn ogen! Aan het eind van de dag wil Kevin dus geen prinses meer zijn en heeft alweer iets anders bedacht…

Prinses Kevin is een vrolijk en grappig boek, waar zowel kinderen als volwassenen om kunnen lachen. Het is op een fijne manier duidelijk en direct: niet alleen meisjes mogen zich verkleden als prinses, jongens mogen dat ook!

TIP!
Organiseer ook een dag waarop alle kinderen uit de klas verkleed naar school mogen komen. Prinsessen, ridders, zeemeerminnen, piraten – iedereen mag natuurlijk helemaal zélf weten als wie of wat ze zich verkleden!

Terug naar alle boeken