Queer boeken
Paultje, echt geen jongen - Brigitte Minne
Terug naar alle boeken
Gender 11+
Brigitte Minne

Paultje, echt geen jongen

Vertaald door: Het verhaal over Paultje, of beter gezegd Paulien, speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Zijn vader wil dat hij met ‘jongensspeelgoed’ gaat spelen en stoerder wordt. Maar Paultje wil dat helemaal niet: hij wil veel liever jurken dragen en moet niets hebben van al die krachtpatserij. Zijn allergrootste wens is om een meisje te zijn. Zijn omgeving toont hiervoor niet veel begrip, behalve zijn oma. Zij is de enige die Paultje lijkt te begrijpen en gelukkig kan hij bij haar terecht. Brigitte Minne heeft een ontroerend en aangrijpend verhaal geschreven. Ze brengt Paultje én de jaren ’50 echt tot leven. Het boek is soms nog een beetje moeilijk voor jongere kinderen, maar vergevorderde lezers in groep 8 kunnen het lezen zeker al aan. TIP! Wil je na het lezen van Paultje, echt geen jongen met het onderwerp ‘transgender’ aan de slag gaan in de klas? Op de website van Uitgeverij De Eenhoorn, www.eenhoorn.be, vind je handige en leuke lestips over dit boek.
Leen dit boek
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN 9789462911246

Het verhaal over Paultje, of beter gezegd Paulien, speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Zijn vader wil dat hij met ‘jongensspeelgoed’ gaat spelen en stoerder wordt. Maar Paultje wil dat helemaal niet: hij wil veel liever jurken dragen en moet niets hebben van al die krachtpatserij. Zijn allergrootste wens is om een meisje te zijn. Zijn omgeving toont hiervoor niet veel begrip, behalve zijn oma. Zij is de enige die Paultje lijkt te begrijpen en gelukkig kan hij bij haar terecht.

Brigitte Minne heeft een ontroerend en aangrijpend verhaal geschreven. Ze brengt Paultje én de jaren ’50 echt tot leven. Het boek is soms nog een beetje moeilijk voor jongere kinderen, maar vergevorderde lezers in groep 8 kunnen het lezen zeker al aan.

TIP!
Wil je na het lezen van Paultje, echt geen jongen met het onderwerp ‘transgender’ aan de slag gaan in de klas? Op de website van Uitgeverij De Eenhoorn, vind je handige en leuke lestips over dit boek.

Terug naar alle boeken