Queer boeken
Pardalita - Joana Estrela
Terug naar alle boeken
fictie Meisje-meisje vertaald young adult FictieneeYA
Joana Estrela

Pardalita

Vertaald door: Finne Anthonissen
Uitgeverij: Querido Glow
ISBN 9789045128559

Raquel is zestien jaar en woont in een klein stadje in Portugal. Haar leven is eigenlijk zoals dat van heel veel pubers: school is stom, gescheiden ouders zijn stom, maar gelukkig heeft ze twee beste vrienden bij wie ze altijd terecht kan. Als Pardalita bij haar op school komt, wordt alles flink door de war geschud. Raquel is meteen betoverd door dit knappe meisje en ze ziet haar eigen vriendje niet meer staan. Ze wil niets liever dan bij Pardalita in de buurt zijn. Is ze nu verliefd geworden op een meisje?

Pardalita is verschenen bij Querido Glow, een serie van mooie boeken die met elkaar gemeen hebben dat ze een queer hoofdpersoon hebben. Er zijn daarin dus ook al veel hartverwarmende liefdesverhalen verschenen, zoals Dit is best wel een episch liefdesverhaal en De falling in love montage. De graphic novel van Joana Estrela past daar perfect tussen: in haar coming of age-verhaal laat ze op een prachtige manier zien hoe mooi én hoe verwarrend een verliefdheid kan zijn.

De Portugese illustrator Estrela heeft een heldere tekenstijl die op het eerste gezicht misschien wat eenvoudig lijkt, maar toch veelzeggend blijkt te zijn. De korte stukken tekst bevatten daarnaast veel geweldige, poëtische zinnen waar je nog lang over na kunt denken. Pardalita is poëtisch, literair maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk. Estrela vertelt met haar graphic novel eigenlijk een heel gewoon verhaal over een eerste verliefdheid en het ontdekken van je seksualiteit. En juist daarmee raakt ze je recht in je hart.

Terug naar alle boeken