Queer boeken
Overgave - Melissa Brayden
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Melissa Brayden

Overgave

Vertaald door: Miebeth van Horn
Leen dit boek
Uitgeverij: Volt
ISBN 9789021416380

New York als achtergrond, twee knappe dansers als hoofdpersonen en een onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen die twee als belangrijkste thema. Genoeg ingrediënten om een mooi romance-boek te maken! Dat lukt de Amerikaanse schrijfster Melissa Brayden dan ook met gemak: Overgave bevat een heerlijk lesbisch liefdesverhaal.

Anastasia en Natalie zijn allebei hardwerkende, ambitieuze dansers. Hun hele leven staat dan ook in het teken van dansen. Anastasia kan ieder moment gevraagd worden om de prima ballerina van het New York City Ballet te worden wanneer Natalie daar als gastdanser wordt gevraagd. De twee moeten daardoor samen dansen, maar ze vinden elkaar maar irritant. Toch blijkt er al snel heel wat aantrekkingskracht achter die irritatie verborgen te liggen.

Er zijn maar weinig boeken waarin mooie, uitgebreide lesbische seksscènes staan. Gelukkig is Brayden daar niet bang voor: ze beschrijft uitvoerig en intens de vrijpartijen van Anastasia en Natalie. Natuurlijk is dat al een goede reden om dit boek te gaan lezen. Het staat hier onder ‘young adult’, maar door de uitgeverij wordt gesproken van ‘new adult’: een genre voor een nét iets ouder publiek. Je kunt het zien als een soort tussenvorm. Of, in dit geval, de perfecte vorm. Want dankzij Brayden en haar keuze voor dit genre, is Overgave een mooi, volwassen verhaal geschreven in een prettige en vlotte young adult-stijl.

Terug naar alle boeken