Hun ouders gaan een weekendje naar Parijs en de twaalfjarige Nina blijft samen met haar oudere broer Luca thuis. Maar dan is er ineens een oppas nodig voor Sammie, het tweejarige oppaskindje van Luca. De moeder van Sammie moet twee dagen weg en ze vraagt of hij dan op wil komen passen. Dat wil Luca wel en Nina gaat met hem mee. Alleen in twee dagen kan er veel gebeuren: als ze in de speeltuin gaan spelen, is Sammie van ene op het andere moment spoorloos verdwenen!
Het queerthema speelt een kleine, maar mooie rol in dit boek. Luca wordt de broer van Nina genoemd, maar misschien kunnen we beter zus zeggen. Of misschien is hij wel iets ertussenin. Luca lijkt het zelf ook nog niet helemaal te weten. De androgyne tiener is geboren als jongen, maar wordt vaak aangezien voor meisje. Het is ook iets waar hij graag mee speelt: hij past al een halfjaar op Sammie en diens moeder denkt nog altijd dat Luca een meisje is.
TIP!
Luca kan misschien wel gezien worden als non-binair persoon: iemand die niet man of vrouw is. Vaak gebruiken non-binaire personen de voornaamwoorden hen/hun (in het Engels they/them). In een reportage van het jeugdjournaal vertelt Thorn, acteur in Spangas, hier meer over.