Queer boeken
Opa’s Pride - Harry Woodgate
Terug naar alle boeken
Gender Liefde liefde4+
Harry Woodgate

Opa’s Pride

Vertaald door: Janneke Schotveld
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000386840

Als Milly bij opa op zolder speelt, vindt ze een mooie regenboogvlag. Opa vertelt dat hij daarmee vroeger naar de stad ging om de Pride te vieren: een feest om te laten zien dat iedereen gelijk is en dat het niet uitmaakt van wie je houdt of wie je bent. Milly wil het ook gaan vieren, maar opa zegt dat hij te oud is om ver te reizen en dat het in de stad ook veel te druk voor hem is. Gelukkig heeft zijn kleindochter een geweldig plan: ze gaan gewoon in het dorp een Pride-parade organiseren!

Harry Woodgate is een non-binaire kinderboekmaker uit het Verenigd Koninkrijk. Hen kan niet alleen geweldig goed tekenen, maar ook mooie en ontroerende verhalen vertellen. Opa’s Pride is een van de allereerste kinderboeken dat een verhaal vertelt over de Pride – een feest waarmee diversiteit en liefde worden gevierd. Dit boek is dan ook een prachtige manier om dit thema te bespreken in de klas. Wie weet zorgt het wel voor inspiratie om ook op school een feestje te vieren?

TIP! Harry Woodgate bouwt aan een indrukwekkend kinderboekenoeuvre. In 2022 verscheen de Nederlandse vertaling van Durf!, het allereerste prentenboek met een non-binair personage in de hoofdrol. Ook schreef hen Opa’s camper, een eerder boek over de opa van Milly. Dit liefdevolle prentenboek gaat over twee verliefde opa’s die de wereld rondreizen in hun camper. De boeken van Woodgate zijn stuk voor stuk pareltjes binnen de (queer) kinderliteratuur!

Terug naar alle boeken