Queer boeken
Opa’s camper - Harry Woodgate
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Harry Woodgate

Opa’s camper

Vertaald door: Janneke Schotveld
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000376513

Een meisje logeert elke zomer bij haar opa aan zee. Dat vindt ze geweldig, vooral omdat hij dan verhalen vertelt over vroeger. Samen met opie had hij een camper en daarmee reisden de twee verliefde mannen de hele wereld over. Ze kwamen op allerlei plekken en zagen veel verschillende mensen, dieren en gebouwen. Ze waren dolgelukkig in hun kleine huis op wielen. Maar sinds opie er niet meer is, blijft opa liever thuis. Als zijn kleindochter vervolgens hoort dat de camper nog in de garage staat, heeft ze een plan…

Hoewel er steeds vaker kinderboeken verschijnen waarin kinderen twee vaders of twee moeders hebben, zijn homoseksuele grootouders nog altijd zeldzaam. Maar Opa’s camper is niet alleen een bijzonder boek, het is ook een bijzonder móói boek. Het bevat een liefdevol verhaal met prachtige, warme illustraties. Harry Woodgate zorgt ervoor dat je als lezer mee op reis gaat met opa en opie!

TIP!
De Britse kinderboekmaker Harry Woodgate is non-binair: hun voornaamwoorden zijn dus they/them, in het Nederlands dus die/diens of hen/hun. Naast het prachtige Opa’s camper schreef en illustreerde hen ook nog het mooie Durf! – het eerste Nederlandse prentenboek met een non-binair personage in de hoofdrol. Wil je meer weten over non-binaire identiteit? Lela van De GenderZender legt het in dit beknopte filmpje uit.

Terug naar alle boeken