Queer boeken
Oom Thijs gaat trouwen - Sarah S. Brannen
Terug naar alle boeken
Liefde liefde4+
Sarah S. Brannen

Oom Thijs gaat trouwen

Illustraties door: Lucia Soto
Uitgeverij: Flamingo
ISBN 9789045328089

Cato is dol op oom Tijs, haar lievelingsoom. Ze heeft daarom ook heel veel zin in de familiepicknick, want dan kan ze eindelijk weer met hem vliegeren! Maar haar oom en zijn vriend David hebben die middag een bijzondere mededeling: ze gaan trouwen. Iedereen is blij voor ze, behalve Cato. Wil oom Tijs nu nog wel leuke dingen met haar blijven doen?

Oom Tijs gaat trouwen heeft alles wat een goed prentenboek nodig heeft: prachtige, originele illustraties en een liefdevol verhaal. In dit boek wordt de liefde ook echt gevierd – niet alleen de liefde tussen oom Tijs en zijn vriend, maar ook de liefde tussen Cato en haar twee ooms. Zo is de volgende scène hartverwarmend:

‘Ik zou willen dat jullie allebei mijn ooms zijn,’ zegt Cato.
‘Nou, je krijgt wat je wenst,’ zegt David. ‘Wanneer we gaan trouwen, word ik ook jouw oom.’

De liefde tussen oom Tijs en David is door Sarah S. Brannen op een heel vanzelfsprekende manier beschreven. Er wordt niet bij stilgestaan dat het twee mannen zijn en dat maakt het verhaal sterk. Bovendien spat hun liefde van de pagina’s door de illustraties van Lucia Soto. Een fijn voorleesboek over liefde en familie.

TIP!
Dit is niet het enige prentenboek waarin de liefde wordt gevierd en je als lezer even te gast mag zijn op een prachtige bruiloft. In het mooie Julian gaat naar een bruiloft gaat Julian samen met zijn oma naar de bruiloft van twee bruiden. Ideaal om voor te lezen na Oom Tijs gaat trouwen!

Terug naar alle boeken