Queer boeken
Niet roze - Floortje De Backer
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Floortje De Backer

Niet roze

Illustraties door: Michiel van Thillio
Leen dit boek
Uitgeverij: Lannoo
ISBN 9789401471091

Roos heeft een hekel aan roze, want die kleur is voor tuttige meisjes die van prinsessen of van paarden houd. En dus is roze niets voor Roos, want Roos is stoer! Hoe leuk een cadeau ook is, roze cadeaus moeten meteen weg. Maar als Roos op een dag druk aan het tekenen is, is ze haar puntenslijper kwijt. Er is nu nog maar één potlood over: roze. Voorzichtig begint ze er stoere dingen mee te tekenen. Trots laat ze de tekening aan haar zus zien. Die reageert verbaasd: ‘Maar dat is roze!’ Sam vraagt of Roos nu met haar en haar roze speelgoed wil spelen. Zo ontdekt Roos dat roze speelgoed ook erg stoer kan zijn!

In Niet roze wordt er op een creatieve manier gespeeld met genderstereotypen. Het is een vrolijk voorleesverhaal op rijm voor álle stoere kinderen. De paginagrote illustraties zijn indrukwekkend en brengen de fantasiewereld van Roos op een mooie manier tot leven. Leuk om voor te lezen voor de klas en te praten over of roze nou wel echt alleen voor meisjes is.

TIP!
Ga net als Roos met de klas tekenen en deel roze potloden uit. Laat de klas ‘stoere’ dingen tekenen, bijvoorbeeld een roze monster. Wie kan het engste roze monster tekenen?

Terug naar alle boeken