Queer boeken
Niemand ziet het - Dolf Verroen
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Dolf Verroen

Niemand ziet het

Illustraties door: Charlotte Dematons
Leen dit boek
Uitgeverij: Leopold
ISBN 9789025878238

De dertienjarige Victor weet al heel lang dat hij meer van jongens houdt dan van meisjes. Maar het is 1947 en hij durft er met niemand over te praten: niet met zijn ouders, niet met zijn meester en al helemaal niet met zijn klasgenoten. Het maakt hem eenzaam en Victor worstelt erg met zijn gevoelens. Als hij met een meisje heeft gezoend en dat absoluut verschrikkelijk vond, kan hij er niet meer omheen. Ook al is hij doodsbang voor hun reactie, Victor besluit toch om het zijn ouders te gaan vertellen…

Dolf Verroen mag dan wel 91 jaar oud zijn, hij is nog lang niet klaar met het schrijven van kinderboeken. En dat is maar goed ook, want anders was Niemand ziet het er nooit geweest. Een prachtig boek over seksualiteit dat ook nog eens een bijzondere periode uit de geschiedenis beschrijft. Niet voor niets won Verroen voor dit boek een Zilveren Griffel.

TIP!
Niemand ziet het is niet het enige boek dat voortkwam uit de samenwerking tussen Dolf Verroen en Charlotte Dematons. Eerder maakten ze al het mooie Droomopa, waarvoor Verroen eveneens een Zilveren Griffel kreeg.

Terug naar alle boeken