Queer boeken
Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe - Kevin Hassing
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 11+
Kevin Hassing

Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Illustraties door: Linde Faas
Leen dit boek
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789021032399

Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe is het derde deel in een spannende boekenserie over het stoere piratenmeisje Mus. In dit boek krijgt het dorpje Zeeburgerdam plotseling bezoek van De Amorfe, een bijzonder schip dat volledig gemaakt is van glas. De bemanning daarvan wil meedoen aan het legendarische Tetra Toernooi, een wedstrijd waarbij bemanningen van drie schepen het tegen elkaar opnemen in vier opdrachten. Ze willen dat Mus meegaat om hen te helpen, maar die twijfelt: meedoen aan het toernooi is niet zonder gevaar…

Kevin Hassing was vooral bekend als (stem)acteur, maar in 2020 publiceerde hij zijn eerste kinderboek. Een goede carrièrestap, want zijn boeken waren meteen erg populair. Zo won hij al twee keer de Kinderjuryprijs, waaronder eentje voor dit boek. De boeken over Mus en kapitein Kwaadbaard zijn avontuurlijk, spannend en erg grappig. In dit derde deel spelen queer thema’s bovendien ook nog eens een subtiele, maar fijne rol: de bemanning van De Amorfe is queer. Zo is Roe non-binair en wordt kapitein Nero verliefd op een jongen.

TIP!
In steeds meer boeken spelen queer thema’s een subtiele rol. Bijvoorbeeld ook in De Tempeljagers van Michael Reefs (11+), een andere spannende kinderboekenserie. Hierin is een van de hoofdpersonen lesbisch zonder dat daar uitgebreid/onnodig aandacht aan wordt geschonken.

Terug naar alle boeken