Queer boeken
Mijn schaduw is roze - Scott Stuart
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Scott Stuart

Mijn schaduw is roze

Vertaald door: Edward van de Vendel
Leen dit boek
Uitgeverij: Pelckmans
ISBN 9789463832908

De hoofdpersoon uit Mijn schaduw is roze is anders dan de jongens om hem heen: zijn schaduw is roze en houdt van prinsessen, pony’s, jurken dragen en dansjes doen. Heel anders dus dan de schaduwen van zijn vader en broers, die zijn blauw en houden van ‘typische jongensdingen’. Hij vindt dit helemaal niet fijn, want hij voelt zich anders en valt altijd buiten de groep. Als hij en zijn schaduw op de eerste schooldag verkleed naar school moeten komen, besluit hij om toch gewoon een jurk aan trekken. Maar hoe zullen zijn nieuwe klasgenoten daarop reageren?

In Mijn schaduw is roze wordt het thema ‘jezelf zijn’ op een originele, treffende manier uitgewerkt. De roze schaduw van de hoofdpersoon is een verfrissende metafoor en diens gevoelswereld komt zo mooi naar voren. Het boek sluit af met een fijne, heldere boodschap die niet vaak genoeg herhaald kan worden: ‘Ik ben dan wel anders, maar anders is geweldig.’

TIP!
Scott Stuart was na het maken van dit prentenboek nog lang niet klaar met kleurrijke schaduwen. Dus al vrij snel maakte hij ook het mooie en liefdevolle Mijn schaduw is paars. Dit keer heeft een non-binair kind de hoofdrol!

Terug naar alle boeken