Queer boeken
Mijn schaduw is paars - Scott Stuart
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Scott Stuart

Mijn schaduw is paars

Vertaald door: Edward van de Vendel
Leen dit boek
Uitgeverij: Pelckmans
ISBN 9789464019193

Een kind heeft geen blauwe schaduw én geen roze schaduw. Hun schaduw is paars! En die schaduw houdt zowel van ‘meisjesdingen’ als van ‘jongensdingen’. Het kind vindt dit heel fijn, vooral omdat hen dus nooit hoeft te kiezen. Maar dan is er een dansfeest op school en moeten de blauwe schaduwen naar links, de roze schaduwen naar rechts. Van de juf moet hen nu gaan kiezen, maar bij welke kant hoort hen thuis? Gelukkig blijken er al snel veel meer kinderen te zijn met andere kleuren schaduw dan roze of blauw: geel, rood, zilver, groen, aquamarijn!

Een hoop mensen denken dat het thema ‘non-binair’ te ingewikkeld is voor kinderen. Maar Scott Stuart bewijst met Mijn schaduw is paars dat dat helemaal niet zo is! Door middel van de kleur van iemands schaduw, laat hij zien dat er meer véél meer mogelijk is dan alleen ‘jongens’ en ‘meisjes’. Een prachtig en vrolijk prentenboek dat in elke klas voorgelezen zou moeten worden.

TIP!
Dit is niet het enige boek dat Scott Stuart schreef over kleurrijke schaduwen. Eerder maakte hij al Mijn schaduw is roze, waarin de thema’s ‘transgender’ en ‘jezelf zijn’ op een mooie manier naar voren komen.

Terug naar alle boeken