Queer boeken
Mie Raat - Katrien Vandewoude
Terug naar alle boeken
Gender Liefde liefde7+
Katrien Vandewoude

Mie Raat

Illustraties door: Claudia Verhelst
Leen dit boek
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN 9789462915183

Mie Raat is een stoere en gevaarlijke piraat. Samen met papegaai Kokkoo gaat ze in haar boot de zee op. Ze zijn op zoek naar een échte buit. Het liefste koek, want Mie Raat heeft héél erg honger. Tijdens hun zoektocht maken ze allemaal avonturen mee en ontmoeten ze bijzondere mensen, dieren en andere wezens. Ze maken zo allemaal nieuwe vrienden, maar de mooiste ontmoeting is uiteindelijk die met zeemeermin Si. De stoere Mie Raat is meteen tot over haar oren verliefd op deze prachtige verschijning!

Mie Raat is een vrij dik ‘leesgroeiboek’ over een stoere meisjespiraat. Het bevat drie oplopende leesniveaus: AVI M3, AVI E3 en AVI M4. Het boek is dus zeer geschikt voor eerste lezers uit groep drie, maar ook voor de iets meer ervaren lezers uit groep vier. Het is een vrolijk en spannend boek met originele illustraties.

TIP!
Er verschijnen steeds meer AVI-boekjes waarin aandacht wordt besteed aan gender- en/of seksuele diversiteit. Een belangrijke ontwikkeling, want kinderen leren zo meer over de wereld én leren tegelijkertijd lezen. Kinderen kunnen deze boeken gewoon lezen zonder dat er uitgebreid bij het queer thema stil moet worden gestaan.

Terug naar alle boeken