Queer boeken
Meisjes - Laren Ace
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Laren Ace

Meisjes

Vertaald door: Kirsten Verhagen Illustraties door: Jenny Løvlie
Leen dit boek
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
ISBN 9789048318476

Er was eens een boom waaraan niet alleen appels groeiden, maar ook vier kleine meisjes: Lottie, Leila, Sasja en Alice. Hoewel ze erg verschillend waren, waren ze beste vriendinnen. Ze hielpen elkaar, vierden elkaars successen en troostten elkaar als er iets misging. Ze groeiden op tot volwassen vrouwen en maakten allerlei dingen mee: nieuwe liefdes, verre reizen, uitdagende banen. Maar wat ze ook meemaakten, één ding bleef hetzelfde: hun vriendschap. Hun leven lang bleven de vier meisjes vriendinnen. Ze wisten dat ze altijd op elkaar en op hun vriendschap konden rekenen.

Meisjes is een prentenboek dat vooral over vriendschap gaat. Dat één van de meisjes lesbisch is, wordt dan ook niet expliciet benoemd. Maar juist deze subtiele manier is erg mooi, zoals de spread waarop de vier meisjes trots meelopen met een parade tijdens de Pride of de illustratie waarop Sasja samen met haar vriendin een nieuw huis koopt.

TIP!
Sta met de klas eens wat langer stil bij de spread waarop de meisjes meelopen met de Pride. Stel vragen aan de klas, zoals: waarom is er zoiets als de Pride? Waarom is dat belangrijk? En waarom lopen de meisjes met hun vriendin mee? Bekijk ook dit filmpje van het Jeugdjournaal over Puck die met twee vaders en twee moeders naar de Canal Parade in Amsterdam gaat.

Terug naar alle boeken