Queer boeken
Meisje jongen jongen meisje - Harald Nortun
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 11+
Harald Nortun

Meisje jongen jongen meisje

Vertaald door: Edward van de Vendel Illustraties door: Karolien Raeymaekers
Leen dit boek
Uitgeverij: Lannoo
ISBN 9789401437899

Morten en Marit zijn een tweeling en lijken heel veel op elkaar. Eigenlijk is het enige verschil tussen hen dat Morten een jongen is en Marit een meisje. Maar tijdens hun vakantie bij opa en oma komt daar verandering in. Ze besluiten hun grootouders voor de gek te houden: Morten wordt een meisje en Marit een jongen. De grap loopt uit de hand als ze bevriend raken met de buurkinderen en hun gedaanteverwisseling volhouden. Morten raakt ondertussen erg in de war van het experiment: hij kan geen jongen zijn, maar hij voelt zich ook geen meisje. Wat is hij dan wel?

Meisje jongen jongen meisje bevat een toegankelijk verhaal. Het boek is dus niet alleen geschikt voor kinderen om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen aan jongere kinderen. Op een mooie manier worden in dit boek rolpatronen onder de loep genomen: zijn jongens altijd stoer en zijn meisjes altijd gevoelig? Een spannend en origineel verhaal dat aan het denken zet.

TIP!
Wat is speelgoed voor jongens en wat is speelgoed voor meisjes? Over die vraag bestaat zowel onder kinderen als onder volwassenen veel discussie. Het Jeugdjournaal maakte er een interessant item over dat een goede aanleiding kan vormen voor een gesprek in de klas.

Terug naar alle boeken