Queer boeken
Mama doet gek - Alice van de Geest
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Alice van de Geest

Mama doet gek

Illustraties door: Dieter De Schutter
Uitgeverij: Sesam
ISBN 9789492784124

De moeder van Amin gedraagt zich héél gek. Al vroeg in de ochtend zingt en danst ze in de badkamer, ze zet het hele huis vol met nieuwe planten en ze geeft hem cupcakes als ontbijt. Wat is er toch met haar aan de hand? Als ze naar buiten gaan om boodschappen te doen, zit ze de hele tijd op haar telefoon en botst ze bijna tegen een lantaarnpaal aan! Nu begint Amin toch een beetje ongerust te worden… Maar die middag ontdekt hij waarom zijn moeder zo doet: ze is verliefd op Maya, de vrouw van de plantenwinkel!

Mama doet gek bevat een klein, maar ongelofelijk lief en hartverwarmend verhaal over een verliefde moeder. De vrolijke tekeningen van de Vlaamse illustrator Dieter De Schutter sluiten er perfect op aan en maken er een feestelijk prentenboek van.

TIP!
Liefde is een belangrijk én leuk thema voor een kringgesprek. Na het lezen van dit boek, kun je er over gaan praten met de klas. Wie is er allemaal al verliefd? En wat houdt dat eigenlijk in, verliefd zijn? Hoe weet je of je verliefd bent? Vergeet tijdens dit gesprek niet te vertellen dat jongens natuurlijk ook verliefd kunnen worden op jongens en meisjes ook op meisjes – net zoals Amins moeder en de vrouw van de plantenwinkel!

Terug naar alle boeken