Queer boeken
Lou op weg naar school - Kathleen Amant
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 4+
Kathleen Amant

Lou op weg naar school

Uitgeverij: Clavis
ISBN 9789044829143

Na het ontbijt met zijn papa’s en zijn zusje, gaat Lou samen met papa Jeroen naar school. Onderweg maken ze heel wat mee en komen ze verschillende mensen tegen: de bakker, de dokter, de bouwvakkers en de postbode. Lou ziet ook hoe een brandweerman en een brandweervrouw een kat redden uit de boom. Ondertussen moeten ze natuurlijk wel voorzichtig zijn en goed op het verkeer letten. Als ze even later op het schoolplein komen, staat de bus al klaar. Vandaag gaat Lou op schoolreisje naar de boerderij!

Iedereen is anders. We verschillen van elkaar op het gebied van geslacht, huidskleur, seksuele oriëntatie, religie en nog veel meer. Dit komt in Lou op weg naar school mooi naar voren: we zien uiteenlopende gezinssamenstellingen, veel personages van kleur, beroepen die niet overeenkomen met stereotypen en verschillende mensen met een handicap. Dit boek is dus een uitstekende manier om kinderen te laten zien hoe divers de wereld is!

TIP!
Dit is het eerste boek uit een reeks over Lou. Lees ook eens Lou viert carnaval, Lou in het herfstbos en Lou in het ziekenhuis. Er zijn maar weinig prentenboeken die op zo veel verschillende manier divers zijn als de vrolijke prentenboeken over Lou.

Terug naar alle boeken