Queer boeken
Levi’s nieuwe liedje - Edward van de Vendel
Terug naar alle boeken
Gender 4+
Edward van de Vendel

Levi’s nieuwe liedje

Illustraties door: Saskia Halfmouw
Leen dit boek
Uitgeverij: Querido
ISBN 9789045129112

De klas van Levi leert een nieuw liedje en dansje. Iemand mag als prinsessenmeisje in het midden van de kring gaan liggen, waarna de anderen zingend om diegene heen dansen. Levi vindt het geweldig: als hij zingt is het net of er vlinders uit zijn keel het klaslokaal in fladderen en als hij danst is het net alsof zijn benen in haasjesbenen veranderen. Maar als de juf vraagt of hij het prinsesje wil zijn, schrikt hij. Het liedje gaat toch niet over hem? Hij is een jongen, hoe kan hij dan een prinsesje zijn?

Kinder- en jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel heeft een zeer indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan, zoals het prachtige Gloei. Hij weet als geen ander hoe je een goed kinderboek moet maken en bewijst dat maar weer met Levi’s nieuwe liedje, een ontroerend en hartverwarmend prentenboek dat je aan ieder kind zou willen voorlezen.

Illustrator Saskia Halfmouw is de perfecte keuze geweest als illustrator voor Van de Vendels tekst. Dankzij haar komt Levi helemaal tot leven. Zo word je als lezer deelgenoot van zijn gevoelens, onder andere doordat ze in de illustraties fantasie en werkelijkheid combineert en op een indrukwekkende manier tot uiting brengt. Na het lezen van dit prentenboek wil je net als Levi ook gaan dansen en zingen!

TIP!
In Levi’s nieuwe liedje zingen de kinderen met z’n allen een liedje en doen er ook een leuk dansje bij. Na het voorlezen van het boek, kun je dat ook in de klas gaan doen – wie wil er het prinsessenmeisje zijn?

Terug naar alle boeken