Queer boeken
Lark & Kasim beginnen een revolutie - Kacen Callender
Terug naar alle boeken
Gender Jongen-jongen Meisje-meisje FictieneeYA
Kacen Callender

Lark & Kasim beginnen een revolutie

Vertaald door: Aimée Warmerdam
Uitgeverij: Querido Glow
ISBN 9789045127781

De non-binaire Lark heeft één grote droom: schrijver worden. Om een uitgever voor hun boek te vinden, probeert hen veel volgers op social media te krijgen. Als Larks vroegere beste vriend Kasim per ongeluk een tweet over een geheime liefde op Larks Twitter-account plaatst, gaat die viral. Lark krijgt ineens allemaal volgers erbij en besluit te doen alsof hen die tweet zélf heeft gepost. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Het is lastig om alle volgers tevreden te houden en ook in hun echte leven gaat de leugen steeds meer een rol spelen.

Auteur Kacen Callender, zelf ook non-binair en van kleur, heeft al meerdere boeken op hun naam staan. Zo verscheen bij Querido Glow (een populaire young adult-boekenserie waarin gender- en seksuele diversiteit worden gevierd) eerder al Dit is best wel een episch liefdesverhaal, over de intense liefde tussen twee jongens. Maar Lark & Kasim beginnen een revolutie is Callenders meest intersectionele boek tot nu toe. Het zal door sommige mensen waarschijnlijk ‘woke’ worden genoemd. Géén belediging, maar juist een compliment!

Neurodivergentie, gender, racisme, liefde – allerlei diversiteitsthema’s worden op een indrukwekkende en een vanzelfsprekende manier uitgewerkt. Voor sommige lezers is dat misschien wat veel (we zijn het immers niet gewend in onze samenleving), maar voor andere lezers zal het juist een verademing zijn. Hoe vaak lees je immers een boek met een neurodivergent hoofdpersoon? In hoeveel boeken komen non-binaire personages vaker voor dan binaire personages? In welk ander young adult-boek is polyamorie zo vanzelfsprekend? Voor veel jonge mensen zal Lark & Kasim beginnen een revolutie een feest van herkenning zijn.

Terug naar alle boeken