Queer boeken
Lance en Lot zoeken zich rot - Linda de Haan
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Linda de Haan

Lance en Lot zoeken zich rot

Uitgeverij: Ploegsma
ISBN 9789021676609

Lance en Lot zijn twee ridders die met z’n tweeën in een groot kasteel wonen. Ze zijn erg gelukkig samen, maar toch mist er iets. Alleen wat of wie? Ze denken eerst nog even aan een huisdier, maar al gauw komen ze erachter dat ze een kindje willen. De twee ridders gaan meteen op zoek: ze gaan markten af, plakken posters en vliegen zelfs naar het land van de kangoeroes. Het blijkt niet eenvoudig te zijn voor twee mannen om een kindje te vinden. Zo gaan er jaren voorbij. Maar net als de ridders de moed bijna opgeven, wordt er op de poort gebonkt…

Dit prentenboek is gebaseerd op het verhaal van Tim en Steven, twee vaders die twee zoontjes hebben geadopteerd. Via de ridders Lance en Lot wordt op een vrolijke, speelse manier uitgelegd hoe twee mannen of twee vrouwen een kindje kunnen adopteren. Het is dan ook een handig boek om het daarvoor in de klas te gebruiken.

TIP!
Op zoek naar een filmpje over roze ouderschap voor jonge kinderen? In deze aflevering van Huisje Boompje Beestje gaat Carlijn op bezoek bij twee papa’s en die vertellen haar hoe dat er uitziet.

Terug naar alle boeken