Queer boeken
Koning Valentijn - Tim Gladdines
Terug naar alle boeken
Jongen-jongen YA
Tim Gladdines

Koning Valentijn

Uitgeverij: Marmer
ISBN 9789460684449

‘Ik las Koning Valentijn in één lange haal uit en wens iedereen hetzelfde,’ zegt Edward van de Vendel in zijn aanbeveling op de cover. En daar heeft hij helemaal gelijk in: als lezer vlieg je door dit prachtige boek van Tim Gladdines. Gladdines vertelt een mooi verhaal over twee broers en de zoektocht naar identiteit. Het gaat daarbij niet alleen om wat er in de zinnen staat, maar ook om wat er juist niet staat.

Benjamin zit in 2 havo en is niet zo gelukkig. Hij heeft geen vrienden en maakt niet veel bijzonders mee. Zijn broer Valentijn heeft wél veel leuke vrienden en heeft ook altijd leuke verhalen te vertellen. Dus Benjamin besluit om net zo populair te worden als Valentijn en gaat hem steeds meer nadoen. Valentijn vindt dit vreselijk, maar Benjamin geeft niet op. Ze worden zelfs allebei geselecteerd om op school in de musical Jesus Christ Superstar te spelen. Maar alles wordt anders wanneer Benjamin Valentijns grote geheim ontdekt…

De creatieve duizendpoot Tim Gladdines is niet alleen schrijver, maar ook dichter, vertaler, regisseur en docent drama. Als schrijver publiceert hij vooral jeugdboeken, waaronder het mooie Hoe het kwam dat ik Emma aan blauw oog sloeg. Maar sinds 2020 is er een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre: Koning Valentijn. In deze jeugdroman bespreekt hij met veel humor diepgaande thema’s, waaronder de zoektocht naar een (eigen) identiteit en seksuele geaardheid. Een mooi coming of age-boek met een originele benadering van het queer-thema.

Terug naar alle boeken