Queer boeken
King en de drakenvlinders - Kacen Callender
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Kacen Callender

King en de drakenvlinders

Vertaald door: Annelies Jorna
Leen dit boek
Uitgeverij: Querido
ISBN 9789045126760

Khalid, de broer van de twaalfjarige King, is plotseling overleden en hij mist hem verschrikkelijk. Hij heeft zijn beste vriend Sandy nu meer dan ooit nodig, maar kan hem niet zien. Vlak voor zijn dood heeft Khalid hem dat verboden. Sandy is homo en zijn broer wilde niet dat anderen zouden denken dat King dat ook was. De buitenwereld haat hem immers al omdat hij zwart is. Maar wat als King niet zonder Sandy kan en zelf ook homo is?

King en de drakenvlinders werd in de Verenigde Staten bekroond tot ‘jeugdboek van het jaar’. Een terechte prijs, want het bevat een prachtig en belangrijk verhaal. Het is misschien niet het meest toegankelijke boek voor jonge kinderen, maar voor kinderen in groep 8 is het absoluut een fijne aanvulling in de schoolbibliotheek.

TIP!
Qua diversiteit is King en de drakenvlinders in meerdere opzichten een belangrijk boek: zo heeft een personage van kleur de hoofdrol en is racisme een van de thema’s. Het is natuurlijk belangrijk dat schoolbibliotheken een zo’n divers mogelijk aanbod hebben, dus kijk eens op het Instagram-account van @inclusievekinderboekenclub. Aisha geeft daar inclusieve boekentips voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Terug naar alle boeken