Queer boeken
Julian is een zeemeermin - Jessica Love
Terug naar alle boeken
4+
Jessica Love

Julian is een zeemeermin

Vertaald door: Loes Randazzo
Leen dit boek
Uitgeverij: Randazzo
ISBN 9789493007055

Julian is samen met zijn oma in het zwembad. Daar ziet hij zeemeerminnen en hij raakt meteen helemaal betoverd: Julian wil zelf ook een zeemeermin zijn! Zodra hij thuiskomt, gaat hij zich verkleden. Hij doet lippenstift op, gebruikt bladeren als pruik en slaat een gordijn om zijn middel als echte zeemeerminnenstaart. Net wanneer hij zich helemaal heeft opgedirkt, komt oma binnen! Julian schrikt. Zou oma nu boos worden? Maar zijn oma heeft juist een cadeautje voor hem, een prachtige parelketting. En dat is niet het enige, want ze neemt hem ook nog mee naar een feestelijke zeemeerminnenparade!

Julian is een zeemeermin is een aandoenlijk boek over een jongetje dat niets liever wil dan een zeemeermin zijn. Jessica Love doorbreekt genderstereotypen en laat zien dat ieder kind zichzelf moet kunnen zijn. Het boek bevat weinig woorden, maar dat is helemaal niet erg: de indrukwekkende en prachtige illustraties vertellen het liefdevolle verhaal.

TIP!
Wil je meer lezen over Julian? Er is gelukkig ook nóg een prentenboek geschreven over dit aandoenlijke kinderboekenpersonage! In Julian gaat naar een bruiloft vervult hij een belangrijke rol op de bruiloft van twee vrouwen en ontmoet hij een nieuwe vriendin.

Terug naar alle boeken