Queer boeken
Joep! - Mark Haayema
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Mark Haayema

Joep!

Illustraties door: Wouter Tulp
Leen dit boek
Uitgeverij: Gottmer
ISBN 9789025753160

Joep het lammetje is verliefd! En dat móét iedereen weten. Alleen is het best lastig om iets belangrijks te vertellen wanneer je heel erg stottert. Zijn vrienden proberen hem te helpen door zijn zinnen af te maken en het voor hem in te vullen: Joep is jarig! Joep gaat op wereldreis! Alleen daardoor kan Joep steeds maar niet vertellen wat er wél aan de hand is. Gelukkig komt hij dan Dirk tegen, een ander jongenslammetje die naar Joep wil luisteren en hem rustig laat uitpraten. En dat komt goed uit, want juist aan Dirk wil hij ontzettend graag vertellen dat hij verliefd is… op Dirk!

Joep! is een vrolijk prentenboek over stotteren en verliefd zijn. Dat het om twee jongetjeslammetjes gaat, is geen enkel probleem. Want hoe reageren de andere dieren? Precies zoals het hoort: heel erg blij en enthousiast. Een fijn verhaal om voor te lezen in de klas.

TIP!
Lees van Mark Haayema ook het prachtige prentenboek Johannes de parkiet, over een parkietje dat in een nieuwe volière gaat wonen en daar met allemaal ‘vreemde vogels’ te maken krijgt.

Terug naar alle boeken