Queer boeken
Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt - Pimm van Hest
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Pimm van Hest

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt

Illustraties door: Esther Leeuwrik
Leen dit boek
Uitgeverij: Clavis
ISBN 9789044837223

In de klas gaat het over beroepen: Fieke wil later fotograaf worden, Jaromir een beroemde vlogger en Robbert homo. Robberts antwoord is het begin van een mooi kringgesprek over liefde en seksualiteit. Zo vertelt Zoë over haar ooms Pimm en Eduard die met elkaar getrouwd zijn, heeft Saar twee mama’s en wordt Jaromir verliefd op jongens én op meisjes. De hartverwarmende verhalen worden versterkt door de liefdevolle illustraties van diverse liefdeskoppels.

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt bevat meer dan alleen een leuk en informatief verhaal. Achterin staat ook allemaal informatie over verliefdheid en homoseksualiteit. Zo is er een pagina die antwoordt geeft op de vraag wat verliefdheid nou precies is, wordt er uitleg gegeven bij de letters LHBTQIP+ en wordt er verteld over de regenboogvlag!

TIP!
Denk er eens over na om een regenboogvlag op te hangen in de klas. Een mooie manier om de kinderen eraan te herinneren dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Wil je de klas liever zelf iets laten maken? Achterin dit boek van Pimm van Hest en Esther Leeuwrik staat ook een handleiding over hoe je van vloeipapier een regenboogster kunt maken!

Terug naar alle boeken