Queer boeken
Jaspers vlinders - Johan Vandevelde
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Johan Vandevelde

Jaspers vlinders

Uitgeverij: Abimo
ISBN 9789462341753

Jasper gaat voor het eerst naar de middelbare school en vindt dat ongelofelijk spannend. Hij maakt een paar nieuwe vrienden, maar weet niet helemaal zeker of die wel te vertrouwen zijn. Gelukkig ontmoet hij ook Roderik, een knappe en rebelse klasgenoot. De twee jongens gaan steeds meer met elkaar om en Jasper komt er langzaam maar zeker achter dat hij verliefd is geworden. En gelukkig blijkt die liefde wederzijds te zijn! Alleen wordt dat helaas niet door iedereen geaccepteerd, waaronder de jongens waarvan hij dacht dat het vrienden waren…

Jaspers vlinders gaat over een jongen in de brugklas, maar kinderen uit groep 8 kunnen het boek zeker al lezen. Hoewel het hier niet om een zorgeloze verliefdheid gaat en het soms een beetje té problematisch wordt, is het mooi dat er een boek is geschreven over een jongen die al op jonge leeftijd verkering krijgt met een andere jongen.

TIP!
Er zijn weinig boeken te vinden voor kinderen uit groep 7 en 8 die gaan over jongens die verliefd worden op jongens of meisjes die verliefd worden op meisjes. Gelukkig zijn er wel steeds meer 12+ boeken, zoals Jaspers vlinders. Vaak kunnen deze boeken ook al prima gelezen worden door iets jongere kinderen, dus kijk in de bibliotheek ook zeker eens bij dat soort boeken. Weet je niet zeker of een kind uit groep 8 het al kan lezen? Test het uit door het boek eerst zelf te lezen!

Terug naar alle boeken