Queer boeken
Jane Doe – Sleutel der Zielen - Jeremy Lachlan
Terug naar alle boeken
Liefde 11+
Jeremy Lachlan

Jane Doe – Sleutel der Zielen

Vertaald door: Sandra Hessels
Leen dit boek
Uitgeverij: Baeckens Books
ISBN 9789059247116

Sleutel der zielen is het tweede deel in de avontuurlijke boekenreeks over Jane Doe. In dit boek gaat het fantasy-verhaal over Jane verder en het is zelfs nóg spannender dan het eerste deel. Haar vader is nog steeds gevangen en Jane reist door een doolhof waarmee diverse dimensies met elkaar verbonden zijn. Samen met een pyromaan en een bedrieger als bondgenoot, moet Jane verschillende gevaren zien te trotseren.

Het boek bevat een zeer spannend verhaal, maar wat het vooral zo mooi maakt, is dat Jane verliefd is op de pyromane Violet. Ze vindt dat lastig – niet omdat Violet een meisje is, maar omdat ze elkaar al jarenlang kennen en beste vriendinnen zijn. Gelukkig (let op: spoiler!) is er een heel fijn happy end voor de twee meisjes: aan het eind van het boek kussen ze elkaar.

TIP!
Sleutel der zielen is niet het enige avontuurlijke boek waarin lesbische personages voorkomen. In De Tempeljagers, een spannend avonturenboek van kinderboekenschrijver Michael Reefs, heeft één van de meisjes een vriendin. In deel twee, Het mysterie van de Gouden Feniks, neemt ze haar vriendin zelfs mee op avontuur!

Terug naar alle boeken