Queer boeken
in vuur en vlam - Pim Lammers
Terug naar alle boeken
Gender Liefde 7+
Pim Lammers

in vuur en vlam

Illustraties door: Sylvie Buenen
Leen dit boek
Uitgeverij: Zwijsen
ISBN 9789048738472

Het is een drukke dag voor brandweervrouwen Pip, Loes en Tes. De alarmbel gaat de hele dag! Eerst belt Tim omdat er een man in de boom zit. Rik probeerde een kat te redden, maar durfde toen zelf ook niet meer naar beneden. Niet veel later belt Tim alweer: Rik ging voor hem koken en ineens was er allemaal vuur. Vlak daarna belt Tim omdat zijn ring voor Rik in het water is gevallen. Gelukkig kunnen de brandweervrouwen ook duiken! De vierde keer dat Tim belt, gaan de brandweervrouwen opnieuw met gillende sirenes naar hem toe. Maar als ze daar zijn, blijkt dat er helemaal geen paniek is. Tim wilde ze alleen maar uitnodigen voor het trouwfeest van hem en Rik!

In vuur en vlam gaat niet alleen over stoere brandweervrouwen, het boek vertelt tegelijkertijd een liefdesverhaal over twee jongens: Tim en Rik ontmoeten elkaar, worden verliefd, gaan daten en uiteindelijk zelfs trouwen. Het verhaal is geschreven op AVI M3-niveau en dus ideaal voor kinderen die net leren lezen.

TIP!
Wanneer mensen het hebben over de brandweer, wordt er vaak over ‘brandweermannen’ gesproken. Maar meisjes kunnen natuurlijk ook bij de brandweer, net zoals Pip, Loes en Tes! Probeer het woord ‘brandweerman’ dus te vermijden of wissel het wat vaker af met ‘brandweervrouw’. Dit geldt natuurlijk ook voor veel andere beroepen en woorden.

Terug naar alle boeken