Queer boeken
I Kissed Shara Wheeler - Casey McQuiston
Terug naar alle boeken
fictie Meisje-meisje vertaald young adult FictieneeYA
Casey McQuiston

I Kissed Shara Wheeler

Vertaald door: Jacodine van de Velde
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN 9789020551983

Chloe Green heeft als grote droom de afscheidsrede van het schooljaar te houden. Ze heeft daarvoor alleen sterke concurrentie van de knappe Shara, die niet alleen prom queen is maar ook nog eens de dochter van de schooldirecteur. Maar één maand voor hun afstuderen, wordt Chloe ineens door Shara gekust. Vervolgens verdwijnt ze en moet Chloe op onderzoek uit. Ze vindt briefjes die Shara heeft achtergelaten en al gauw blijkt er veel meer aan de hand te zijn…

I Kissed Shara Wheeler heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een fijne leeservaring: het boek net zo spannend als een thriller én bevat heerlijke romantiek. Casey McQuiston omschrijft haar boek bovendien zelf als een ‘over de top highschool-romcom’ – en zeg nou zelf, wie wil dat niet lezen?! De aandacht voor queer onderwerpen is ook heel fijn, zo is hoofdpersoon Chloe bijvoorbeeld bi. Daarnaast schuwt het boek geen ingewikkelde thema’s. Er is veel aandacht voor religie en hoe het is om als queer jongere binnen een strenge geloofsgemeenschap op te groeien.

McQuiston is ook de schrijfster van de populaire bestseller Rood, wit & koningsblauw, waarin een prins en een presidentszoon een geheime affaire hebben. Het boek werd in 2023 door Prime Video succesvol verfilmd, de film Red, White & Royal Blue is namelijk een grappige en ontroerende gay romcom geworden. En een verfilming zou er ook zomaar eens kunnen komen van I Kissed Shara Wheeler. Want hierin laat McQuiston zich weer van haar beste kant zien en schrijft zo filmisch dat je het allemaal meteen voor je kunt zien.

Terug naar alle boeken