Queer boeken
Hoe is het om transgender te zijn? - Honor Head
Terug naar alle boeken
Gender 11+
Honor Head

Hoe is het om transgender te zijn?

Vertaald door: Minke van Dam
Leen dit boek
Uitgeverij: Corona
ISBN 9789463414456

In dit toegankelijke non-fictieboek komen allerlei aspecten van het onderwerp ‘transgender’ aan bod: geslacht, gender, jezelf zijn, steun van familie, pesten, de puberteit en nog veel meer. Het boek is helder geschreven en het onderwerp wordt zeer inzichtelijk gemaakt. Zo vertelt Danny zijn verhaal: deze zeventienjarige jongen werd geboren in het lichaam van een meisje en is nu bezig met zijn transitie. Ook worden er allemaal handige tips gegeven voor transgender kinderen, maar ook voor de kinderen en volwassenen in hun omgeving. Daarnaast biedt het boek leerkrachten allerlei hulpmiddelen om een gesprek aan te gaan in de klas.

Eén nadeel van het boek is dat er consequent wordt gesproken over ‘transgenders’. Het woord zou eigenlijk gebruikt moeten worden als bijvoeglijk naamwoord: ‘transgender personen’. Maar afgezien daarvan biedt het boek interessante inzichten en zorgt het ervoor dat kinderen meer leren over dit onderwerp. Ook erg handig voor spreekbeurten of werkstukken!

TIP!
Dit boek is verschenen in de serie Mijn leven, Jouw leven waarin op een inlevende en positieve manier maatschappelijke onderwerpen worden besproken. Een ander boek uit deze serie is Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?, ook een aanrader voor in de klas.

Terug naar alle boeken