Als het over Nederlandse queerliteratuur gaat, is er één naam die zeker niet mag ontbreken: Willem Melchior. Er zijn weinig (goede) schrijvers die dezelfde onderwerpen aansnijden als waar Melchior over schrijft. Er zijn misschien ook maar weinig schrijvers die dat überhaupt durven. Melchior durft het dus wel. Hij schrijft in zijn boeken openlijk en eerlijk over seksuele verlangens, verlangens die soms sterk afwijken van wat veel mensen gewend zijn.
Zo is er 24/7 (2005), een roman die ook wel eens ‘een sadomasochistische internetroman’ is genoemd. In dit boek staan de sm-verlangens van een 37-jarige man centraal. Via internet komt hij in contact met dominante meesters, waardoor zijn fantasieën steeds dwingender worden en de behoefte steeds groter wordt om ze daadwerkelijk te verwezenlijken.
Het is één van de boeken die in de verzamelbundel Het lichaam bestaat niet staan. Voor deze bundeling zijn vier eerder verschenen boeken en een aantal verhalen van Melchior samengebracht die allemaal te maken hebben met seksueel verlangen. Je vindt in dit boek dus een aantal hoogtepunten uit zijn oeuvre: De roeping van het vlees (1992), Kasper Valentijn (1996) en Het hoofd op de buik (2002). Ook de bijeengebrachte verhalen laten zich zeer goed lezen.
De boeken uit deze bundel mag je lezen voor je literatuurlijst op de middelbare school. Bedenk dan wel: heftige seks is één van de belangrijkste thema’s. Er wordt daar zeer openlijk over geschreven, dus je moet dat zelf ook maar durven tijdens een boekverslag of een mondeling examen. Maar één ding is zeker: als je iets van Melchior gaat lezen, zul je daar zeker geen spijt van krijgen.