Queer boeken
Het huis met de gele deur - Hanne Luyten
Terug naar alle boeken
Liefde 4+
Hanne Luyten

Het huis met de gele deur

Illustraties door: Noëmi Willemen
Leen dit boek
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
ISBN 9789463932158

Het is een drukke bedoening in het huis met de gele deur. Daar wonen twee mama’s met maar liefst zeven kindjes! Die kinderen hebben allemaal hun eigen verhaal en karakter: Mies kan erg boos worden, Marcus is dromerig, Melle is avontuurlijk, Mozes is een sterrenkindje, Mia kan soms drammerig zijn, Minke is erg verlegen en dan is er ook nog de kleine Marietje.

Vooral ’s ochtends hebben de twee moeders het zwaar. Iedereen moet zich wassen, iedereen moet zich aankleden, iedereen moet ontbijten en dan moeten ze ook nog met z’n allen het verkeer in! Uiteindelijk is het allemaal gelukt en komen ze bij school aan. Maar oei, waar is Minkes boekentas nou?

Het huis met de gele deur is een liefdevol prentenboek over het gezinsleven van twee mama’s en hun zeven kindjes. Op een mooie manier laat het zien dat we allemaal verschillen en dat iedereen zichzelf mag zijn. Het is vrolijk opgeschreven door Hanne Luyten. De tekst is op rijm, waardoor het boek erg fijn voorleest. De heldere, stripachtige illustraties van Noëmi Willemen sluiten daar goed bij aan.

TIP!
Het huis met de gele deur is weliswaar een kinderboek, maar het is ook een beetje geschreven voor volwassenen. Zo zitten er voor ouders veel herkenbare momenten in: de zware nachten, het rustig in je eentje willen douchen of het per ongeluk uit je slof schieten als het je allemaal even te veel wordt. Het boek sluit daarnaast ook af met een gedicht met een fijne boodschap speciaal voor alle ouders.

Terug naar alle boeken