Queer boeken
Her Royal Highness - Rachel Hawkins
Terug naar alle boeken
Meisje-meisje FictieYA
Rachel Hawkins

Her Royal Highness

Vertaald door: Ella Vermeulen
Leen dit boek
Uitgeverij: Van Goor
ISBN 9789000368402

Stiekem hebben we er allemaal wel eens over gefantaseerd: een relatie met een royalty, een échte prins of prinses van het koninklijk huis. Bijvoorbeeld met prins Nikolai van Denemarken – niet alleen prins, maar ook nog eens fotomodel! Of, gewoon iets dichter bij huis, onze eigen prinses Amalia. Her Royal Highness, de young adult-roman van Rachel Hawkins, gaat over zo’n koninklijke liefde. En een lesbische liefde nog wel!

Millies wereld stort in als haar grote liefde Jude met een ander zoent. Ze besluit om weg te gaan, ver weg. Vanwege haar hoge cijfers is dat niet moeilijk. Ze wordt meteen geaccepteerd op de school van haar dromen, een exclusieve kostschool in de Schotse Hooglanden. Ze voelt zich thuis in Schotland, al is er wel één probleem. Haar kamergenoot gedraagt zich als een onuitstaanbare prinses. De knappe Flora ís ook een prinses, de prinses van Schotland. De twee meisjes kunnen elkaar niet uitstaan, maar hun ergernissen veranderen al gauw in iets heel anders: verlangen.

De Nederlandse vertaling loopt niet altijd lekker, maar dat staat het leesplezier gelukkig niet in de weg. Her Royal Highness leest een beetje als een soap, het is luchtig en zit vol spanning waardoor je steeds door wil lezen. De grote vraag is natuurlijk of het sprookje van Millie en prinses Flora daadwerkelijk een sprookjesachtig einde zal krijgen. Blijven de twee bij elkaar of zijn hun werelden te verschillend? Mocht je na de laatste bladzijde nog meer willen lezen over romantische royalty-avonturen: de Amerikaanse auteur Hawkins schreef eerder al Royals, waarop dit een vervolg is. Helaas daarin geen lesbische prinsessen, maar wél andere liefdes en schandalen binnen de koninklijke familie.

Terug naar alle boeken