Queer boeken
Helden van de regenboog - Arjan van der Sluis
Terug naar alle boeken
Liefde 7+
Arjan van der Sluis

Helden van de regenboog

Illustraties door: Esther Bakker
Leen dit boek
Uitgeverij: Arjan van der Sluis
ISBN 9789464030747

Lilli, Morris, Bloem, Noah en Rayan hebben superkrachten. Lilli kan pijlen schieten op gemene of boze mensen waardoor hun harten zich weer vullen met liefde, Morris kan onzichtbaar worden, Bloem kan veranderen in een pauw en een grote windvlaag veroorzaken met haar staart, Noah kan controle krijgen over alles wat uit de aarde groeit en Rayan kan zijn armen meters ver uitstrekken. De vijf vrienden komen erachter dat er iets niet helemaal klopt op hun school: er hangt een vreemde sfeer. Heeft het soms iets te maken met de Kids Talenten Show? En wie is die mysterieuze conciërge toch? Al snel blijkt dat ze hun superkrachten hard nodig gaan hebben!
Dit boek vertelt een spannend avontuur over vijf basisschoolkinderen die erg verschillend zijn, maar tegelijkertijd ook veel met elkaar gemeen hebben. Ze groeien allemaal op in ‘moderne gezinnen’: twee vaders of twee moeders, gescheiden ouders, adoptieouders en ouders die gevlucht zijn uit hun geboorteland. Een fijn en spannend voorleesboek waar kinderen zeker van zullen genieten.
TIP!
Helden van de Regenboog heeft ook een eigen website www.heldenvanderegenboog.nl. Hier kun je onder andere een kleurplaat en een doe-plaat downloaden. Leuk om mee aan de slag te gaan na het (voor-)lezen.

Terug naar alle boeken